Een gebouw met
een uniek verhaal

 

Mahler 1 markeert de start van een nieuw tijdperk voor de Zuidas: groener, gezonder en toegankelijker. Het is niet zomaar een gebouw; het is een architectonisch hoogstandje gericht op samenzijn, werk, welzijn en natuur. Het gebouw voorziet niet alleen in professionele functies, het draagt bij aan de sociale cohesie en identiteit van de gemeenschap.

Community

Een omgeving die verbindt

Openbare ruimtes die inspireren

Mahler 1 biedt 1.500 m² aan openbaar toegankelijke ruimtes met publieke functies, ontworpen voor een verscheidenheid aan activiteiten voor verschillende doelgroepen. Of je nu vrienden wil ontmoeten, wilt studeren, van een borrel wil genieten, een concert wil organiseren, of een expositie wil houden – de publieke ruimtes van Mahler 1 passen altijd bij jouw wensen.

Een onderdeel van de buurt

De begane grond van Mahler 1 is uitnodigend met grote open ruimtes die van alle kanten zichtbaar en toegankelijk zijn. Het gebouw is zo optimaal verbonden met de buitenwereld. Dit creëert een sfeer die ontmoeting en verbinding stimuleert. Mahler 1 draagt zo bij aan de ontwikkeling van de Zuidas als een plek waar wonen en werken samensmelten en waar contact centraal staat.

Een omgeving die bij jou past

Het is aan jou om Mahler 1 te ontdekken en ervan te genieten. Gebruiker, bezoeker, bewoner, student, forens, wie je ook bent, wij willen dat je er het beste uit haalt. Doordeweeks, ’s avonds en in het weekend: Mahler biedt je levendigheid en gezelligheid en geeft de buurt kleur.

Ecologie

Goed voor de natuur
Goed voor ons

Omgevingsvisie 2050

Mahler 1 past in de 2050-visie van de Gemeente Amsterdam om een stad met meerdere centra te worden. De Zuidas moet zo’n centrum worden, met Mahler 1 als katalysator. En omdat het direct naast het nieuwe internationale station ligt, verbindt het Amsterdam ook met de rest van Europa.

Blue-green vision, map

Groen sinds 1934

Amsterdam staat bekend als een van de groenste steden ter wereld. Een reputatie die teruggaat tot de ideeën van stedelijk planner Van Eesteren in 1934, die onder andere verantwoordelijk was voor het ontwerp van het Vondelpark. Mahler 1 omarmt Amsterdams balans met de natuur en haar geschiedenis. Zo slaat Mahler 1 een brug richting bestaande groene corridors, zoals de Minervalaan.

Een toevluchtsoord voor de natuur

De gelaagde terrassen van Mahler 1 zijn beplant met meer dan 70 soorten inheemse planten en bieden een veilige plek voor vogels, insecten en andere dieren. Broedplaatsen, vleermuiskastjes en zorgvuldig gekozen beplanting helpen kwetsbare inheemse diersoorten, zoals de gierzwaluw en de dwergvleermuis, terug te keren naar de Zuidas.

Welzijn

Een betere omgeving begint bij gezonde mensen

Terug naar de natuur

Centraal in Mahler 1 staat een zogenaamde biophilische ontwerpfilosofie waarbij architectuur gebruikt wordt om de verbinding tussen mens en natuur te versterken. Door het gebruik van groen, natuurlijke materialen en organische vormen zijn de ruimtes naast functioneel ook prettiger, gezonder en aantrekkelijker.

De positie en het ontwerp van het gebouw verminderen ook de invloed van de wind, zodat de omgeving een stuk plezieriger wordt voor iedereen.

Wetenschappelijk onderzoek bevestigt wat we instinctief al weten: een natuurlijke omgeving maakt mensen gelukkiger en gezonder.

Een fietsstad

Mahler 1 is onderdeel van de fietscultuur van Amsterdam met bijna 600 fietsparkeerplekken. Volg de met kleur gemarkeerde paden naar het souterrain, fris je op in een van de douches, doe je spullen in een locker en pak de lift naar de begane grond. Voor wie elektrisch rijdt, zijn er oplaadpunten beschikbaar.

Buitengewoon, ook vanbinnen

Bakken met natuurlijk licht, frisse lucht, golvende gevel, open ruimtes, gezond eten, panoramische uitzichten, veel groen en ruimtes voor de buurt maken Mahler 1 tot een unieke plek waar iedereen kan ontspannen en zich thuis voelt.

Stap binnen en ervaar het zelf. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten.

Kwaliteit

Gebouwd om te inspireren
Gebouwd om te blijven

Duurzaam energieverbruik

Mahler 1 is niet alleen prachtig om naar te kijken, maar draagt ook flink bij aan een beter milieu. De verticale vinnen op de gevel zijn niet alleen elegant; ze zorgen er ook voor dat het gebouw op een natuurlijke manier wordt gekoeld. Dit verminder de behoefte aan airconditioning en draagt bij aan een lager energieverbruik. Daarnaast wekken de 3.200 m² aan zonnepanelen jaarlijks maar liefst aan 370.000 kWh aan elektriciteit op – wat gelijk staat aan het stroomverbruik van 140 Nederlandse huishoudens.

Duurzaam bouwen

Mahler 1 maakt gebruik van CO2-arme en natuurlijke materialen, waarbij duurzaamheid in elk aspect van het ontwerp is geïntegreerd. Het hybride frame van hout en staal, gecombineerd met een gevel van duurzaam glasvezelversterkt beton, zorgt ervoor dat vrijwel alles in de toekomst hergebruikt kan worden. Dit gebouw is klimaatadaptief en is ontworpen om zich aan te passen aan veranderende tijden, behoeften en omstandigheden.

Mahler, Terrace, plants

Een gezondere wereld

Mahler 1 draagt bij aan het creëren van een comfortabele stedelijke omgeving die niet alleen de gezondheid van de gebruikers bevordert, maar ook de buurt verduurzaamt.
Het principe dat gezondere gebouwen zorgen voor gezondere buurten komt op verschillende manieren tot uiting in Mahler 1.

  • Een slim watersysteem helpt tijdens hevige regenval het Amsterdamse rioleringssysteem te ontlasten slaat daarnaast regenwater op voor irrigatie van het groen.
  • Natuurlijke irrigatie. Het opgeslagen water wordt gebruikt voor het bewateren van de planten en het groene dak van het gebouw. Deze water buffering kan tot wel 175.000 liter regenwater verwerken. Dit is voldoende om de beplanting het hele jaar door van water te voorzien.
  • De verwarming en koeling maakt gebruik van thermische warmte/koude opslag wat zorgt voor een behaaglijk klimaat en een efficiënt energieverbruik.
  • De duurzaamheidsambitie tezamen helpt het behalen van de ParisProof doelstellingen met een maximaal energie gebruik van 70 kWh/m2/ jaar.

Wat speelt er?

Bekijk onze nieuwspagina

+ Lees meer over Mahler 1

Vragen? Interesse?

We helpen je graag verder

+ Contact met ons team